500g (2 duże) jabłka
100g (1/2 kostki) twarogu
25g (1 łyżka) miodu
20g (5 sztuk) orzechów włoskich
opcjonalnie cynamon do smaku
Z jabłek odciąć górę na wysokości około 1-2 cm. Wydrążyć środek tak, by usunąć gniazda nasienne jednak nie przebić jabłek na wylot. Twaróg wymieszać z miodem i pokruszonym orzechami. Nafaszerować owoce, położyć odcięte z wierzchu kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec bez przykrycia około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Opcjonalnie posypać cynamonem. Smacznego!
Kontakt:
- 503 191 858
Martyna Diakow
OPINIA PACJENTA: Pani Martyna jest super babką, rewelacyjnie prowadzi wizytę dla dzieci. Mała Maja jest bardzo zadowolona i z chęcią przychodzi na wizyty do Pani Dietetyk. My - rodzice również przerzuciliśmy się na zdrowe odżywianie co nam na dobre wyszło. Jesteśmy bardzo zadowolenie z wizyt ...
Twój komentarz