
Kurkumą i ospą w raka
Badania statystyczne wykazują, ze choroby nowotworowe występują znacznie rzadziej tam, gdzie w codziennej diecie używa się wiele kurkumy. Jest to wschodnia przyprawa kuchenna o intensywnym ...
czytaj więcejBadania statystyczne wykazują, ze choroby nowotworowe występują znacznie rzadziej tam, gdzie w codziennej diecie używa się wiele kurkumy. Jest to wschodnia przyprawa kuchenna o intensywnym ...
czytaj więcejZapewne nie raz słyszałeś, że warto jeść ryby. Żywieniowcy wciąż podkreślają, że są one najzdrowszym źródłem białka. W porównaniu z mięsem zwierząt rzeźnych i drobiu, ...
czytaj więcejW 1986 roku zanotowano w Anglii pierwszy, oficjalny przypadek BSE (choroby szalonych krów). Epidemia zaczęła rozprzestrzeniać się w oszałamiającym tempie. W kolejnych latach, w Wielkiej ...
czytaj więcejSposób oddziaływania pożywienia na organizm człowieka, rozpatruje się obecnie wielokierunkowo i to nie tylko w kontekście jego wartości odżywczo-energetycznych czy przemian metabolicznych. Dzięki dynamicznym postępom ...
czytaj więcej