Martyna Diakow
Gabinet Premium
07 Czerw

Faszerowana cuknia

Szybki i łatwy przepis na faszerowaną cukinię  Spróbuj!

 

 ???

Składniki:
☑ 600g (1 duża) cukinia
☑ 100g (porcja) mięsa mielonego z indyka
☑ 25g (1/2 sztuki) cebuli
☑ 10g (1 łyżka) oleju rzepakowego lub oliwy
☑ 15g (1 łyżka) koncentratu pomidorowego
☑ 30g (3 łyżki) kaszy kuskus
☑ 50g (porcja) sera feta

? Przygotowanie:
➡ Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć.
➡ Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
➡ Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać.
➡ Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek.
➡ Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.
I gotowe! ???

Twój komentarz




POKAŻ