500g (2 duże) jabłka
100g (1/2 kostki) twarogu
25g (1 łyżka) miodu
20g (5 sztuk) orzechów włoskich
opcjonalnie cynamon do smaku
Z jabłek odciąć górę na wysokości około 1-2 cm. Wydrążyć środek tak, by usunąć gniazda nasienne jednak nie przebić jabłek na wylot. Twaróg wymieszać z miodem i pokruszonym orzechami. Nafaszerować owoce, położyć odcięte z wierzchu kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec bez przykrycia około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Opcjonalnie posypać cynamonem. Smacznego!
Kontakt:
- 503 191 858
Martyna Diakow
OPINIA PACJENTA: Polecam! Przygotowany jadłospis jest bardzo różnorodny i dopasowany do rozkładu dnia oraz możliwości przygotowania potraw. Ponadto nie zawiera produktów których nie lubimy! Posiłki rozplanowane są tak że nie pojawia się głód i chęć podjadania. Wizyty kontrolne motywują do kontynuacji diety!
Twój komentarz